Smørkage


 

Smørkage (2 stk.)                 

300 g mel

100 g smør

50 g gær

1 æg

1 spsk. Sukker

½ tsk. Salt

1 dl mælk

½ tsk. Kardemomme

 

Fyld:

Remonce af 100 g blødgjort margarine, rørt sammen med 100 g brun farin.

4 spsk. Kog t creme

50 g rosiner

 

Pynt:

Evt. glasur

 

Mælken lunes, hældes i et fad og heri opløses gæren. De øvrige ingredienser blandes i og det hele æltes sammen til en ensartet dej. Hæver 15 min.

½ af dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2 – 3 min.. Kuglerne rulles ud og lægges i lagkageforme, dejen skal gå ca. 1 cm op ad formens kant.

1 spsk. Remonce smøres på hver bund. Derover smøres 2 spsk. Creme og rosinerne drysses på.

Resten af dejen rulles ud (60x20 cm)  og resten af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle side, som en roulade, der deles i 24 lige store stykker og lægges ovenpå bundene.

Efter hæver tildækket i 30 min.

Pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220° i ca. 15 min.

 

 

 

 

Tilbage til Oversigt