Smørkage |
Smørkage (2 stk.)
300
g mel
100
g smør
50
g gær
1
æg
1
spsk. Sukker
½
tsk. Salt
1
dl mælk
½
tsk. Kardemomme
Fyld:
Remonce
af 100 g blødgjort margarine, rørt sammen med 100 g brun farin.
4
spsk. Kog t creme
50
g rosiner
Pynt:
Evt.
glasur
Mælken
lunes, hældes i et fad og heri opløses gæren. De øvrige ingredienser blandes i
og det hele æltes sammen til en ensartet dej. Hæver 15 min.
½
af dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2 – 3
min.. Kuglerne rulles ud og lægges i lagkageforme, dejen skal gå ca. 1 cm op ad
formens kant.
1
spsk. Remonce smøres på hver bund. Derover smøres 2 spsk. Creme og rosinerne
drysses på.
Resten
af dejen rulles ud (60x20 cm) og resten
af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle side, som en roulade, der deles
i 24 lige store stykker og lægges ovenpå bundene.
Efter
hæver tildækket i 30 min.
Pensles
med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220° i ca. 15 min.