Hverdagskringle (Tupperware) |
Hverdagskringle (Tupperware)
500
g mel
100
g sukker
100
g margarine
50
g gær
1
½ dl mælk
1
½ dl vand
1
tsk. bagepulver
1
tsk. Kardemomme
Fyld:
75
g margarine
rosiner
kanel
æbler
el.
lignende.
Pynt:
Lidt
te sukker
De
tørre ting rystes sammen i salatskålen, lun vand, margarine og mælk ( skal være
fingervarmt) og hæld de i en spiseskål, put gæren heri og ryst det godt sammen
– med låg på. Det våde blandes med det tørre og rystes godt sammen i
salatskålen, brug evt. skraberen. Dejen hæver i varmt vand i ca. 15 min.
…..låget hopper af.
Kagebrættet
lægges på et vådt underlag. Kagerullen fyldes med varmt vand. Dejen rulles ud
og fyldet smøres på med skraberen, som også bruges til at rulle kringlen sammen
med. Ved at løfte kagebrættet kan kringlen trilles over på bagepladen. Kringlen
pensles med æg, mælk, kaffe eller andet og drysses med te sukker.
Bagetid
20 min ved 225°
Samme
opskrift kan bruges til boller, her rulles dejen ud som beskrevet i
kringleopskriften, hvorefter bollerne rulles ud ved hjælp af f.eks. æggetop,
mellembæger eller lignende.