Sur – sød fisk |
Sur – sød fisk (wok)
4
pers.
500
g. hvid fisk uden ben
2
spsk. vineddike
olie
2
spsk. sukker
1
æg
2
spsk. soja
2
spsk. Majsstivelse
¼
liter vand eller bouillon
1
løg
10
g. frisk ingefær
1-2
fed hvidløg
1-2
chilipeber
2
spsk. sherry
endvidere:
1-2
fennikler
2-3
tsk. Majsstivelse
salt
og peber
1.
Pisk æg og majsstivelse sammen.
2.
Skær fisken ud i små stykker og læg den i.
3.
Finthakket løg, ingefær, hvidløg og chili blandes i en skål med de øvrige
ingredienser.
4.
Varm wokken op og hæld olie i, så det er ca. 1 cm dybt.
5.
Når olien er varm, steges fiskestykkerne gyldne evt. ad flere gange.
6.
Når fisken er stegt, tages den op og olien hældes af wokken.
7.
Hæld saucen i wokken og giv den et opkog sammen med fint strimlet fennikel.
8.
Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med sagt og peber.
9.
Vend fisken i og server med ris.
#Jordnøddeolie
er særlig velegnet til wok stegning