Sur – sød fisk


 

Sur – sød fisk (wok)

4 pers.

 

500 g. hvid fisk uden ben

2 spsk. vineddike

olie

2 spsk. sukker

1 æg             

2 spsk. soja

2 spsk. Majsstivelse

¼ liter vand eller bouillon

1 løg

10 g. frisk ingefær

1-2 fed hvidløg                    

1-2 chilipeber

2 spsk. sherry

endvidere:

1-2 fennikler

2-3 tsk. Majsstivelse

salt og peber

 

1. Pisk æg og majsstivelse sammen.

2. Skær fisken ud i små stykker og læg den i.

3. Finthakket løg, ingefær, hvidløg og chili blandes i en skål med de øvrige

    ingredienser.

4. Varm wokken op og hæld olie i, så det er ca. 1 cm dybt.

5. Når olien er varm, steges fiskestykkerne gyldne evt. ad flere gange.

6. Når fisken er stegt, tages den op og olien hældes af wokken.

7. Hæld saucen i wokken og giv den et opkog sammen med fint strimlet fennikel.

8. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med sagt og peber.

9. Vend fisken i og server med ris.

 

#Jordnøddeolie er særlig velegnet til wok stegning

 

 

 

 

 

 

Tilbage til Oversigt