Spansk kartoffelomelet |
Spansk kartoffelomelet
4
portioner
4-5
mellemstore kartofler
salt
olie
4-5
æg
Kartoflerne
skrælles og skæres i tynde skiver, der saltes og steges i olie på panden ved
ikke for stærk varme, så de bliver møre uden af blive for brune.
Æggene
piskes sammen, tilsættes lidt salt og hældes over kartoflerne. Løft kanterne
fra panden så æggemassen kan løbe ned. Når den er stivnet, vendes omeletten ved
hjælp af et grydelåg og steges et par minutter på den anden side. Den skal være
gylden på begge sider, men blød indeni.
I
stedet for kartofler kan tages løg skiver eller både kartofler og løg, og man
kan klippe persille og purløg i æggemassen. En anden variation er en blanding
af aspargesstykker, ud strimlet skinke og småtskårne tomater, der ristes i
olien. Også en rest klipfisk kan ristes
og lægges i omeletten, men da tilsættes ikke salt g omeletten vendes
ikke. Her til spises tomatsalat.