Spansk kartoffelomelet


 

Spansk kartoffelomelet

4 portioner

 

4-5 mellemstore kartofler

salt

olie

4-5 æg

 

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, der saltes og steges i olie på panden ved ikke for stærk varme, så de bliver møre uden af blive for brune.

Æggene piskes sammen, tilsættes lidt salt og hældes over kartoflerne. Løft kanterne fra panden så æggemassen kan løbe ned. Når den er stivnet, vendes omeletten ved hjælp af et grydelåg og steges et par minutter på den anden side. Den skal være gylden på begge sider, men blød indeni.

 

I stedet for kartofler kan tages løg skiver eller både kartofler og løg, og man kan klippe persille og purløg i æggemassen. En anden variation er en blanding af aspargesstykker, ud strimlet skinke og småtskårne tomater, der ristes i olien. Også en rest klipfisk kan ristes  og lægges i omeletten, men da tilsættes ikke salt g omeletten vendes ikke. Her til spises tomatsalat.

 

 

 

Tilbage til Oversigt