Saltvandsbøf


 

Saltvandsbøf  

600 g kulmule, torsk, sej eller ising

2 æg

50 g skalotteløg

60 g røget spæk

1 spsk. Cremefraiche 38%

estragon

salt

peber

 

Fiskekødet hakkes fint med en kniv og røres sejt med salt.

Æggehvider og cremefraiche røres i. Skalotteløg og estragon hakkes fint og tilsættes. Den røgede spæk skæres i meget fine tern og tilsættes farsen, som smages til med hvid peber.

Farsen formes til bøf og steges i smør til de er gyldne.

 

Tomatsky.

500 g  tomater (godt modne)

50 g skalotteløg

1 spsk. Capers

evt. 1 fed hvidløg

Olivenolie – lidt til gryden

¼ dl estragoneddike

friskkværnet hvid peber

 

Stilken fjernes fra de modne tomater, der skæres i et kryds. De blancheres og hinden fjernes. Tomater og løg hakkes. Løgene svitses i olie, uden at brune og tomaterne tilsættes.

Estragoneddike tilsættes og skyen simrer i 10 – 15 min. Fortyndes til sidst med lidt vand fra rosenkålen.

 

Rosenkål.

Mængde efter behag.

Rosenkålen gøres i stand, skæres i halve og koges under låg i 5 min. i så lidt vand, at det ikke dækker kålen. Lidt smør kan vendes i rosenkålen til sidst.

 

 

 

 

Tilbage til Oversigt