Saltvandsbøf |
Saltvandsbøf
600
g kulmule, torsk, sej eller ising
2
æg
50
g skalotteløg
60
g røget spæk
1
spsk. Cremefraiche 38%
estragon
salt
peber
Fiskekødet
hakkes fint med en kniv og røres sejt med salt.
Æggehvider
og cremefraiche røres i. Skalotteløg og estragon hakkes fint og tilsættes. Den
røgede spæk skæres i meget fine tern og tilsættes farsen, som smages til med
hvid peber.
Farsen
formes til bøf og steges i smør til de er gyldne.
Tomatsky.
500
g tomater (godt modne)
50
g skalotteløg
1
spsk. Capers
evt.
1 fed hvidløg
Olivenolie
– lidt til gryden
¼
dl estragoneddike
friskkværnet
hvid peber
Stilken
fjernes fra de modne tomater, der skæres i et kryds. De blancheres og hinden
fjernes. Tomater og løg hakkes. Løgene svitses i olie, uden at brune og
tomaterne tilsættes.
Estragoneddike
tilsættes og skyen simrer i 10 – 15 min. Fortyndes til sidst med lidt vand fra
rosenkålen.
Rosenkål.
Mængde
efter behag.
Rosenkålen
gøres i stand, skæres i halve og koges under låg i 5 min. i så lidt vand, at
det ikke dækker kålen. Lidt smør kan vendes i rosenkålen til sidst.