Rå marinerede grønsager


 

Rå marinerede grønsager.

Grønsager efter frit valg.

f.eks.

agurk

bladselleri

blomkål

gulerødder

broccoli

squash

sølvbeder

i alt 1 kg

 

Marinade:

 

½ dl hindbær vineddike

1 spsk. Sennep

1 ½ dl oliven olie

evt. Citron

salt

peber

lidt vand

 

Grønsagerne skæres i meget tynde skiver, blomkål og broccoli deles i små buketter. Hindbær vineddiken og lidt vand, sennep, salt og peber piskes i en skål eller blendes.

Oliven olien tilsættes i en tynd stråle til man opnår en tyk konsistens. Der smages til med lidt citronsaft. Grønsagerne vendes i marinaden. Frisk hakket persille kan eventuelt vendes i de ramarinerede grønsager. Rå marinerede grønsager kan anvendes som selvstændig ret elle som forret, som tilbehør til fisk og kød eller som forret med f.eks. pastrami, skinke eller røget/marineret fisk.

 

 

Tilbage til Oversigt