Rå marinerede grønsager |
Rå marinerede grønsager.
Grønsager
efter frit valg.
f.eks.
agurk
bladselleri
blomkål
gulerødder
broccoli
squash
sølvbeder
i
alt 1 kg
Marinade:
½
dl hindbær vineddike
1
spsk. Sennep
1
½ dl oliven olie
evt.
Citron
salt
peber
lidt
vand
Grønsagerne
skæres i meget tynde skiver, blomkål og broccoli deles i små buketter. Hindbær
vineddiken og lidt vand, sennep, salt og peber piskes i en skål eller blendes.
Oliven
olien tilsættes i en tynd stråle til man opnår en tyk konsistens. Der smages
til med lidt citronsaft. Grønsagerne vendes i marinaden. Frisk hakket persille
kan eventuelt vendes i de ramarinerede grønsager. Rå marinerede grønsager kan
anvendes som selvstændig ret elle som forret, som tilbehør til fisk og kød
eller som forret med f.eks. pastrami, skinke eller røget/marineret fisk.