Peber koteletter


 

Peber koteletter

4-6 personer

 

6 svine koteletter m/ ben

50 g. smør / margarine

1-2 løg

1 rød peberfrugt

groftmalet, sort peber

salt

 

Sauce:

1 løg

1 stor gulerod

25 g. smør / margarine

1 spsk. tomatpure

½ tsk. tørret timian

2½ dl. bouillon                                                                

2 dl. creme fraiche

1 strøget spsk. knust madagascarpeber

 

Tilbehør:

6 store bagekartofler

1 salathoved

3 spsk. Salatolie

1 spsk. rød vineddike

 

Grøntsagerne rengøres, peberfrugten befries for kerner og frø stol og skæres i ringe.

Løgene skæres ligeledes i ringe og guleroden rives groft på et rivejern.

Halvdelen af løgringene samt peberfrugten svitses let i fedtstof på en rummelig pande og lægges på en tallerken.

Svinekoteletterne brunes derefter på begge sider. Varmen dæmpes, og koteletterne steges færdige ved jævn varme, 6-7 min. på hver side.

Pebersaucen:

Resten af løgringene og den revne gulerod svitses let i en gryde. Bouillon, tomatpure, knust madagascarpeber og timian tilsættes.

Saucen koges svagt under låg i 10 min., jævnes med creme fraiche ( eller evt. lidt meljævning) og smages til med salt.

Koteletterne anrettes i et forvarmet fad og pyntes med de svitsede peberfrugter og løgringe samt lidt madagascarpeber. Saucen hældes ved. Retten serveres med bagte kartofler og en skål grøn salat med olie/eddikemarinade.

 

 

 

Tilbage til Oversigt