Oksemørbrad


 

Oksemørbrad til chateaubriand .

Tilberedningstid: ca. 30 min.

2 pers.

 

6-7 cm tyk bøf af den tykke ende af oksemørbraden

2 spsk. Olie

50 g smør

salt og peber (kværn)

 

Saucen:

2 dl. Piskefløde

1 spsk. Citronsaft

1 spsk. Sød sennep

1 spsk. Sur sennep

+ lidt sukker

 

Tilbehør:

Bagte kartofler og grøn salat.

 

1.      Bank kødstykket let med hånden.

2.      Varm olien godt op på panden.

3.      Brun bøffen på begge sider og tag den af panden

4.      Tør panden af, smelt smørret og steg bøffen ved svageste varme i 10 min. på hver side.

5.      Kom salt og peber på under stegningen.

6.      Rør piskefløden med citronsaft og sennep efter smag, hæld den på panden og lad det koge sammen.

7.      Lad bøffen ligge på et spækkebræt i mindst 15 min. inden den skæres for.

8.      Skær chateaubrianden for ved bordet og server den veltilsmagte sauce til, samt kartofler og salat.

 

 

 

 

Tilbage til Oversigt