Kartoffelæggekage med flæsk |
Kartoffelæggekage med flæsk
15
sk. Stegeflæsk
2
løg
4
kartofler
salt
og peber
8
æg
10
– 12 spsk. Fløde eller mælk
3
– 4 tomater
forårsløg
eller purløg
Steg
flæskeskiverne gyldne og sprøde. Tag flæsket af panden. Pil løg og hak dem.
Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger. Kom løg og kartofler på panden,
krydder med salt og peber, læg låg på panden og lad det snurre i ca. 10 min.
ved svag varme. Pisk imens æggene let sammen med fløde eller mælk. Krydder med
salt og peber. Hæld æggemassen over løg og kartofler og lad den stivne ved svag
varme, mens der skrabes fra bunden og siderne. Læg det stegte flæsk og
tomatskiver over æggekagen og klip forårsløg eller purløg over.
Sennep
smager godt til.