Kartoffelæggekage med flæsk


 

Kartoffelæggekage med flæsk

15 sk. Stegeflæsk

2 løg

4 kartofler

salt og peber

8 æg

10 – 12 spsk. Fløde eller mælk

3 – 4 tomater

forårsløg eller purløg

 

Steg flæskeskiverne gyldne og sprøde. Tag flæsket af panden. Pil løg og hak dem. Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger. Kom løg og kartofler på panden, krydder med salt og peber, læg låg på panden og lad det snurre i ca. 10 min. ved svag varme. Pisk imens æggene let sammen med fløde eller mælk. Krydder med salt og peber. Hæld æggemassen over løg og kartofler og lad den stivne ved svag varme, mens der skrabes fra bunden og siderne. Læg det stegte flæsk og tomatskiver over æggekagen og klip forårsløg eller purløg over.

Sennep smager godt til.

 

 

 

 

Tilbage til Oversigt