Indbagt mørbrad |
Pernille Svarres indbagte mørbrad (6 personer)
1
– 1 ½ kg afpudset smørbrunet mørbrad
1
plade butterdej – ca. 450 g
Fyld:
150
g smørristede hakkede champignoner
1
løg
Rødvinssovs:
50
– 100 g smør
1
stort løg
150
g hakkede champignoner
½
fl. Rødvin
salt
peber
timian
1
tsk. Sukker
2
skiver oksemarv
smørbolle
af ca. 50 g mel
Læg
den brunede oksemørbrad på butterdejen og fordel fyldet på.
Pensel
dej kanterne og pak kødet ind i dejen. Læg pakken på sammenføjningen og pensel
med æg.
Stil
i ovnen i 10 min. ved 250° og derefter 20 –25 min. ved 200°. Smelt smørret og
kog løg og champignoner klare. Tilsæt rødvin, krydderier, sukker og oksemarv og
kog 10 – 12 min. Jævn sovsen med smørbollen til passende konsistens.
Ovnstegte
kartofler
Skær
1 kg kartofler i skiver. Svits dem i olivenolie og sæt dem i ovnen sammen med
mørbraden.