Indbagt mørbrad


 

Pernille Svarres indbagte mørbrad (6 personer)

1 – 1 ½ kg afpudset smørbrunet mørbrad

1 plade butterdej – ca. 450 g

 

Fyld:

150 g smørristede hakkede champignoner

1 løg

 

Rødvinssovs:

50 – 100 g smør

1 stort løg

150 g hakkede champignoner

½ fl. Rødvin

salt

peber

timian

1 tsk. Sukker

2 skiver oksemarv

smørbolle af ca. 50 g mel

 

Læg den brunede oksemørbrad på butterdejen og fordel fyldet på.

Pensel dej kanterne og pak kødet ind i dejen. Læg pakken på sammenføjningen og pensel med æg.

Stil i ovnen i 10 min. ved 250° og derefter 20 –25 min. ved 200°. Smelt smørret og kog løg og champignoner klare. Tilsæt rødvin, krydderier, sukker og oksemarv og kog 10 – 12 min. Jævn sovsen med smørbollen til passende konsistens.

 

Ovnstegte kartofler

Skær 1 kg kartofler i skiver. Svits dem i olivenolie og sæt dem i ovnen sammen med mørbraden.

 

 

 

 

Tilbage til Oversigt