Hjemmelavet lasagne |
Hjemmelavet lasagne
Dej:
200
g hvedemel
¼
tsk. Salt
1
spsk. Olie
2
æg
evt.
1 spsk. Vand
Fyld:
2
ds. Groft hakkede tomater
50
g flødeost
1
fed presset hvidløg
½
tsk. Salt
groft
kværnet peber
1
tsk. Timian
150
g reven mozzarella
50
g reven granaost
1. Melet lægges i en bunke på bordet og der
laves fordybning i midten.
2. Salt, olie og æg kommes i fordybningen og
piskes sammen med en gaffel.
3. Melet piskes ind i æggeblandingen lidt ad
gangen.
4. Til sidst æltes dejen sammen med let hånd
og æltes igennem, så den bliver sej.
5. Tilsættes evt. vand, hvis dejen virker
for fast.
6. Dejen rulles meget tyndt ud på et
meldrysset bord.
7. Dejen vendes nogle gange under rulningen,
så den bliver sej.
8. Dejen skæres i plader på 6 x 18 cm.
9. Pladerne hviler tildækket med et
viskestykke, mens fyldet laves.
Fyld:
1. Tomaterne varmes i en gryde sammen med
flødeost og krydres med salt, peber og timian.
2. Lasagneplader, tomatfyld og mozzarellaost
kommes lagvis i et smurt ovnfast fad.
3. Drysses med granaost.
4. Stilles i ovnen 25 – 30 min. ved 200°.