Hjemmelavet lasagne


 

Hjemmelavet lasagne

Dej:

200 g hvedemel

¼ tsk. Salt

1 spsk. Olie

2 æg

evt. 1 spsk. Vand

 

Fyld:

2 ds. Groft hakkede tomater

50 g flødeost

1 fed presset hvidløg

½ tsk. Salt

groft kværnet peber

1 tsk. Timian

150 g reven mozzarella

50 g reven granaost

 

1.      Melet lægges i en bunke på bordet og der laves fordybning i midten.

2.      Salt, olie og æg kommes i fordybningen og piskes sammen med en gaffel.

3.      Melet piskes ind i æggeblandingen lidt ad gangen.

4.      Til sidst æltes dejen sammen med let hånd og æltes igennem, så den bliver sej.

5.      Tilsættes evt. vand, hvis dejen virker for fast.

6.      Dejen rulles meget tyndt ud på et meldrysset bord.

7.      Dejen vendes nogle gange under rulningen, så den bliver sej.

8.      Dejen skæres i plader på 6 x 18 cm.

9.      Pladerne hviler tildækket med et viskestykke, mens fyldet laves.

 

Fyld:

1.      Tomaterne varmes i en gryde sammen med flødeost og krydres med salt, peber og timian.

2.      Lasagneplader, tomatfyld og mozzarellaost kommes lagvis i et smurt ovnfast fad.

3.      Drysses med granaost.

4.      Stilles i ovnen 25 – 30 min. ved 200°.

 

 

 

 

Tilbage til Oversigt