Bagte rodfrugter

 

750 gr.    gulerødder

750 gr.    pastinakker

750 gr.    kartofler

2-3           løg (evt. rødløg)

3 spsk.    olivenolie

2 dl          bouillon

Salt og friskkværnet peber

 

Evt. 2 fed hakket hvidløg

Evt. timian, rosmarin og oregano

 

Skræl rodfrugterne og skær dem i stave. Pil løgene og skær dem i både. Kom grønsagerne i et ildfast fad eller bradepande og bland dem med olie, krydderier, salt og peber – evt. bouillon og hvidløg.

 

Sættes i ovnen ved 180o i ca. 1 time - eller til de er møre. Vend blandingen et par gange. Drys med hakket persille og servér.

 

Også andre grønsager kan bruges sammen med pastinakkerne - f.eks. rødbeder, persillerødder og jordskokker.

 

De bagte rodfrugter kan anbefales til både okse-, lamme- og vildtkød.

 

Velbekomme!

 

 

Tilbage til Oversigt