Andersines bagte kartofler                    

Store melede kartofler ( 1 til hver ).

Smør.

 

1.      Tænd for ovnen på 200°.

2.      Skrub kartoflerne grundigt med en stiv børste under vandhanen. Tør kartoflerne med køkkenrulle.

3.      Prik kartoflerne med en gaffel, ellers revner skindet.

4.      Læg kartoflerne på en bageplade, sæt dem i ovnen og bag dem ca. 1 time. Prøv med en kødpind om de er møre.

5.      Tag kartoflerne ud og skær et kryds i hver.

6.      Hold om kartoflens to ender og tryk ind mod midten, så åbner kartoflen sig, hvor krydset i er.

7.      Kartoflerne skal serveres meget varme, med en stor smørklat i åbningen.

 

Du kan fylde bagte kartofler med: Cremefraiche eller en firkantet flødeost.

Drysse med hakket persille eller purløg, knust bacon eller ristede løg.

 

Tilbage til Oversigt