Andersines
bagte kartofler
Store
melede kartofler ( 1 til hver ).
Smør.
1.
Tænd for ovnen på 200°.
2.
Skrub kartoflerne grundigt med en stiv
børste under vandhanen. Tør kartoflerne med køkkenrulle.
3.
Prik kartoflerne med en gaffel, ellers
revner skindet.
4.
Læg kartoflerne på en bageplade, sæt dem
i ovnen og bag dem ca. 1 time. Prøv med en kødpind om de er møre.
5.
Tag kartoflerne ud og skær et kryds i
hver.
6.
Hold om kartoflens to ender og tryk ind
mod midten, så åbner kartoflen sig, hvor krydset i er.
7.
Kartoflerne skal serveres meget varme,
med en stor smørklat i åbningen.
Du
kan fylde bagte kartofler med: Cremefraiche eller en firkantet flødeost.
Drysse
med hakket persille eller purløg, knust bacon eller ristede løg.