Afrikansk kødret

Hovedret 4 personer
0 g kulhydrat, 7 g fedt og 950 KJ energiindhold per portion  

 Ingredienser:

500 g oksekød i tern

1 spsk. olie

2 løg i strimler (ca. 200 g)

2-3 fed presset hvidløg

1 tsk. karry

1 tsk. kardemomme

1 aubergine (ca. 250 g)

½ squash (ca. 150 g) 

1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g) 

100 g grønne bønner (friske el. frosne)

1 grøn chilipeber

½ dl citronsaft

salt og peber

Fremgangsmåde

Kødet svitses i olie sammen med presset løg, hvidløg og krydderier.
Aubergine og squash skæres i store tern og tilsættes retten sammen med de hakkede tomater og bønner.
Retten koges i ca. 15 min. eller til det er mørt
Den grønne chili koges med i retten i ca. 5 min. og tages herefter op.
Presset citronsaft tilsættes, og der smages til med salt og peber.
Servering: Retten serveres med ris.

Tilbage til Oversigt